Our Future

I dagarna hade vi besök på skolan av Christine Atha från Saint Martins Design skola i London. Hade två dagar med workshop som gick ut på att vi skulle få en insikt i vilka möjligheter det finns i kasserade material och samtidigt lära oss kreera med enkla medel.
Först skulle vi tänka oss en flaggbutik för en konceptbutik och sedan skissa fritt i kol, därefter skulle vi utav mönstret vi skissat tillverka en flaggbutik-modell av papper o gamla kartonger som liknade våra skisser. Därefter fick vi rita av denna modell till vår konceptbutik och sista momentet bestod av att rita upp en plan på hur och av vilka material denna butik skulle byggas upp. Kul att få vara lite kreativ igen!! Det finns flera arkitekter och designers som jobbar på detta sätt i verkligheten till exempel Daniel Libeskind som bland annat har ritat det nya minnes-monumentet över WTC. Många av hans byggnader är futuristiska och urbana av mycket glas och stål. Titta bara på hans tillbyggnad av Konstmuséet i Denver.

image67



Bilder: www.daniel-libeskind.com

[Fler att nämna är Shigeru Ban, Diller&Scofidio, Rem Koolhaas, Zaha Hadid, Thomas Heatherwick och Future Systems]

Casa Cor

I ett jättestort hus på Engelbrektsgatan har 40 designers o arkitekter fått inreda var sitt rum till en påhittad familj med alla möjliga olika intressen.  Familjen har till exempel ett tropiskt solarium, toalett lounge,  juvelgarage och en vedbod. " Casa Cor" startades i Brasilien för 21 år sen o återkommer varje år i olika länder. Nu är utställningen i Stockholm o den håller på fram till 14:e oktober så skynda er dit för att få massa inspiration!!

         
Foto: www.casacor.se


Med hjärtat i Värmland

Oj vad fort sommaren försvann! 3 veckor efter bomässan i Trelleborg åkte jag upp till Karlstad och jobbade inför öppnandet av det nya Ikeavaruhuset. Under 4 veckor skulle tolv rum inredas på Vardagsrum och Showroom Entrence. Slitigt och intensivt men shit vad kul! Träffat massa härliga människor och lärt mig hur mycket som helst!

image57   

Foto: marge

RSS 2.0