It's vintage baby!



Till helgen är det även vintage mässan Vinter ordnad av bakåt:framåt..oohh är så laddad. Hela 40 utställare med fokus på 20-80 tals prylar som smycken, klockor, väskor och massor av kläder. Fyndade en hel del sist så hoppas på en favorit i repris.

Lika peppad som mig?

Platsen är Enskilda Galleriet på Kronobergsgatan 37 i Stockholm öppet hela helgen 11-19 (18 på sön).


Snart helg...



Blev inga jullappar köpta på Konstfacksjulmarknad så hoppas fynda på Beckmans marknad i helgen istället som i år kör på temat "hållbarhet". Öppet hela helgen 11-17 men glöm inte att dom har flyttat till Brahegatan 10.


Cubus nya koncept


Foto: http://www.teark.se/

Det är inte bara Mini Anden som ska lyfta Cubus, klädkedjan ska även få ett helt nytt koncept med syftet att positionera sig på nya marknader vilket Thomas Eriksson Arkitekter och Stockholm Design Lab fått i uppdrag. Avtalet är värt 60 miljoner kronor och kommer under de nästa kommande 2 åren rulla ut nya cubus butiker. Den nya vita logotypens former indikerade konceptets utgångspunkt  med runda former nu har även den första butiken öppnat i Oslo.

Konceptet ska upplevas som inspirerande och roligt med hög modegrad samt uppmuntra till återbesök. Fokus har flyttats från behovsstyrda köp till lustfyllda köpupplevelser med runda kassor centrala i butiken. Kul att Cubus satsar på något helt nytt men frågan är om detta kommer fungera i butik och hur kunden kommer uppfatta denna rumslighet? Själv tycker jag formspråket krockar och att fokus tas från produkterna. Men ska bli spännande att se när de första butikerna öppnar i Sverige, Kista gallerian kanske?

wrap it!

Aah.. paniken över alla julklappar man fortfarande inte köpt kommer över en när man inser att det är mindre än tjugo..en dagar till julafton! Och prestationsångesten över att hitta de fyndigaste julklapparna stiger . Men panika inte än för om man ännu inte fått några som helst ideér kan man alltid besöka lite julmarknader. Både Konstfacks och Beckmans är inplanerade denna och nästa helg. Inspiration eller julklappsfynd...

Fashion market


Bloggar, tradera, budera, dagens outfit, blocket..i havet av alla dessa sidor där utbyten sker finns nu även  fashion market en modemarknad för att lyfta fram kreativa själar. Fd Beckmans eleven Sebastian ligger bakom idén som är att samla unga och oetablerade för att tillsammans komma ut och synas för marknaden. En mötesplats för entreprenörer, designers och branschfolk att knyta kontakter genom att  föda nya livskraftiga idéer.

Sedan i lördags kan man även göra en god gärning och swoppa kläder! Lämna bara in en tröja eller ett par byxor du lessnat på och få en annan med dig hem. Miljömedvetet och berikande!

RSS 2.0