Fyndat!

Haft ett par sköna påskdagar i Stockholm med strålande sol och loppis rundor till bla Skopan i Upplandsväsby. Trängdes med alla tanter och gubbar under 900kvm med hopp om att finna nåt fynd bland alla hyllor av glas, porslin, böcker, kläder och möbler - ett tips är att vara där tidigt! (dom öppnar kl.10 på lördagar.) Jag hittade bland annat detta Salt- och Pepparkar set för 10kr samt en underbart charmig kakburk i turkost från Svea AB Choklad Norrköping för hela 40kr -kommer passa perfekt i köket!





Collection Of Style

Besökte Holland i början av veckan och då var det  ju självklart ett måste att besöka vår COS butik i Den Haag utanför Amsterdam. Grund konceptet är den samma som HM's men med en högre prisnivå och med produkter av särskilt hög kvalitet i mindre butiker där kundservice är nyckeln till shoppingmiljön. COS har idag ca 15 butiker runt om i världens storstäder och vi väntar alla på att en butik ska öppna i Stockholm. Ni som inte kan vänta - i köpenhamn finns närmste butik!





 
Foto: www.flickr.com

Fair fashion?


foto: marge

Var på Nordiska museet förra veckan och lyssnade på Hållbart mode där tankar om hur vår shopping påverkar världen och hur man kan göra medvetna val vid vår konsumtion. Till exempel går det åt 2550 liter vatten för att producera 1/3 t-shirt eller jämförbart få 13kg ris ist för att tillverka 1 t-shirt. Får man inter perspektiv utav det så kan man ju tänka på att det går åt 1kg kemikalier till att producera 1kg bomull och att vi i Sverige köper ca 24kg textil per person om året.

"Den globala klädindustrin är gigantisk, bara i Sverige köper vi kläder för 71 miljarder*kronor per år. Maximerade ekonomiska vinster, ständiga förändringar i modet och ökad efterfrågan utsätter miljö och människor för allt starkare påfrestningar. Men måste vi sluta handla? Eller kan vi fortsätta så länge vi bara handlar schyssta produkter?"

Något bra med lågkonjunkturen är att den medför en medvetenhet bland både konsumenter och företag till att hitta bättre vägar. Ekologiskt, second hand, vilka vägar väljer du?

RSS 2.0