Prototyprum 602


Foto: www.nordiclighthotel.se/

Sugen på att bo i framtidens hotellrum? Nu kan du boka enkelrummet "602" på Nordic Light Hotel som är ett samarbete mellan hotellet och Philips skapat av svensk design och överlägsen teknologi. Ett rum helt i svart och vitt som ska spegla variationerna i människans sinnesstämning. På samma sätt fungerar belysningen där gästen själv kan ljus- och färgsätta sitt rum, beroende på vilken sinnesstämning han eller hon vill skapa. Som gästdesigner har även designgruppen "Form us with Love" fått designa den special armatur som utformats till konceptet.


Fashion for your Home


Idag lanserades äntligen HM Home online. Ska bli spännande att se hur världen tar emot detta...

Inspiration från USA



     
Bilder: http://jkldesign.blogspot.com

Måste tipsa om , dekoatören, make-up artisten och konstnären Leigh som gör helt underbara illustrationer. Kolla in hennes blogg Create eller beställ hennes verk från Etsy. Just amaaazing!


En favorit från förra året




 
Bild: www.stokkeaustad.com

Upptäckte denna underbara vägg almanacka i Green House förra året som två norska killar, Jonas och Øysten från Stokke Austad ställde ut. Killarna hade då ännu inte fått upp kalendern i produktion men oj va glad jag blev när jag hittade den på Sköna Hems sida och upptäckte att den sedan 4 månader tillbaka går att beställa direkt från ABR.


Rått på STHLM Furniture Fair 09




Bilder: www.weareonlyinitforthemoney.com

Svenska trämaterial, återanvänding, ekologiskt, klara grundfärger, avskalat, närproducerat och råa material var tydliga tendenser som visades på årets möbelmässa i Älvsjö. Som vanligt var det Green house som imponerade mest på mässan där den ljusa trä trenden var en klar genomsyrare. En favorit var Godspeed som visade upp sina snabbsnickrade möbler, 1t stolar och 40 min barbord. I övrigt saknade jag nytänkande bland utställarna i C-hallen där vissa hade exakt samma montrar som förra året. Tråkigt!


American Apparels 2:a butik



Foto: http://americanapparel.net

När som helst öppnar även AA sin andra butik i Stockholm närmare bestämt i gamla Concepts lokaler på Kungsgatan. Kul att se att utländska varumärken vågar satsa på att etablera sig i Sverige trots låg konjunktur, frågan är om företaget tänkt strategiskt när de ännu en gång väljer att öppna i närheten av en Weekday butik eller om det bara är en slump? Svar får vi när fler butiker öppnar i Skandinavien under året.

Odd Molly butik öppnar snart


Bild: Odd Molly

Nu i februari kommer dörrarna till Odd Mollys första butik öppnas. Tanken är att kunna visa upp bredden av sina kollektioner i en miljö som förmedlar känslan och andas varumärkets kärnvärden fullt ut. Koncept butiken kommer öppna nära Humlegården och förhoppningsvis kommer fler butiker öppna  även internationellt. Spännande att se om de lyckats skapa en rumslighet med känsla av  kärlek mod och intigritet

Man ska nog hålla ögonen öppna på detta växande varumärke som till hösten kommer lansera en linje hudvårdsprodukter och 2010 även en glasögons kollektion. 


RSS 2.0