Olofsdotter

image44
En av mina favorit illustratörer Linn Olofsdotter utbildade sig som grafisk designer i Sverige och flyttade senare till Brasilien där hon startade en grafisk byrå. Därifrån har hon frilansat för bland annat Bon Magazine, Samsung, BikBok och MTV. Hennes bilder är fantastiska och drömmande med en helt egen stil..sagolikt helt enkelt.

Designad sommar?

Idag började min sommarkurs. Var lite jobbigt att ta sig upp ur sängen måste jag erkänna men efter en stressig cykeltur vaknade jag till liv. Att läsa Svensk Formgivning i sommar är inte helt fel. Kommer bla. bli ett besök på Dunkers som har en utställning om en av mina favorit formgivare, Stig Lindberg. Kommer tyvärr missa besöket till Bruno Mattssons sommarhus, attans. På Falkenbergs Museum har dom en utställning om Sigvard Bernadotte (9/6-8/9) som jag får försöka se istället. Imorgon börjar dom på Röhsska i Gbg även visa utställningen Design På Väg som handlar om industridesignens utveckling. Massa kul att se alltså!







Full av material

image38
Att samla ihop till en egen materialbank tar tid. Det är en hel vetenskap att lära känna nya material och att hålla koll på allt som finns. Som tur är finns det hjälp för alla designers, arkitekter, kommunikatörer, inredare mfl. Råvara Sverige är en gratis databas som samlar ihop alla material de kan få tag i för att kunna informera om dessa. Råvara i Göteborg samarbetar även med Materialbiblioteket i Stockholm som även den fungerar som en mötesplats för alla i branchen. Perfekt när man behöver hjälp att få tag i rätt material!


Nu blommar masoniten

Ååh jag verkligen älskar fjärilar. Folkform använder sig av både infällda fjärilar som de pressat in i masonitskivor och urskurna fjärilar som till exempel ben till bord. Kul idé att göra något nytt med ett material som sett likadant ut i flera årtionden. Flower Masonite-I like alot!

image36

 

M.O.D.E

Intresset för mode bara ökar och ökar i Sverige. Förra året slog konsumtionen av kläder, accessoarer och skor nya rekord. Då är det kanske inte så konstigt att Habit infört en Modebranchens Dag i Sverige. Alexander Bard, Indiskas vd Sofie Gunolf samt Nils Vinberg vd för Björn Borg var några utav talarna under dagen. Dom tog upp ämnen som att bygga, utveckla och stärka varumärken men även om mode under ansvar. Himla tråkigt att jag missade det, hade varit så kul och intressant att vara där. Får hoppas att jag är uppe till Style at Sthlm, Nordens sko-& väskmässa, som är i mitten av Augusti.

image37

RSS 2.0