Retro stuff


Bild:www.retromoderndesign.com/

Ett litet tips om man letar skandinavisk modern retro design är Retro Moderna Design som har mycket fina grejer från Gunnar Nylund, Arne Jacobsen, Stig Lindberg mfl. Här hittar du  främst möbler och lampor från 40-60 talet men även en hel del glas och keramik. Är man på jakt efter lite billigare prislappar kan man alltid ta en tur till Antikboden i Västertorp eller kika in på deras hemsida.

Söndags chill

Ute är det snöyra så vad är väl inte mysigare än att stanna hemma i soffan med en stor kopp varmchoklad och massa inrednings tidningar i högsta hugg. Löv it! Här kommer några saker som ligger högt upp på min vill-ha lista!


1.                                                 2.                                         3.                     

 
4.                                          5.  

1.
Bricka från Höganäs 199.-
2. Laundry 80. Tvättkorg från Korkbo 1980.-
3. Max 365, Evighetskalender från Massimo Vignelli 450.-
4. Cosy table lamp från Muuto 2095.-
5. Postpinne Virrvarr från Örnahusens snickeri 369.-

Hang-up på glas

Denna helgen skulle egentligen vara tillägnad massa loppisar men tyvärr blev alla planer inställda så istället blev det endast en liten snabb visit till Myrornas i Ropsten, som däremot blev en glad överraskning då där fanns hela 3 våningar med prylar. Mycket krims krams men dock fyndade jag 4 stycken serverings glas i brunt som jag nog måste erkänna blivit en liten hang-up faktiskt då senaste inköpen varit precis detta.


    
1.                                 2.                    3.               4.                                        5.


1.  Det var här det började. Fyndade denna stora glas skål på Amnesty Bring&Bråte i Halmstad.
2. Även medicin glasburken fyndade jag på Amnesty.
3. Vas i grått glas från Designtorget.
4. Dessertglas från Myrornas.
5. Glas inköpta på Stockholms Stadsmission.

Väntar även på att få hemskickat 6 bruna glögg glas i original förpackning samt en Uggla i glas från Nybro som jag budat hem på Tradera och Budera.


Och årets modekedja är...

..HM!!



Foto: www.modegalan.se

I onsdags delades priset ut på årets Modegala som Margareta van der Bosch, kreativ rådgivare, och Pär Johanson, landschef H&M Sverige, tog emot och tillägnade priset till H&M:s 3500 medarbetare runt om i landet. (Tack tack! )


Juryns motivering: "Med en affärsmodell som lyckats övertyga såväl konsumenter som
finansmarknaden har företaget inte bara en unik position i den svenska modevärlden, man har också lyckats exceptionellt väl i sin globala etablering. Snabbhet och trendkänsla är två viktiga faktorer bakom företagets framgångar"

Och visst känns det bra att vara en del av ett företag som finns över hela världen och numera även är det största modebolaget! I augusti räknade nämligen Dagens Nyheter antalet butiker hos de tre största modeföretagen i världen och kom då fram till att H&M är störst av de största med 1700 butiker i 33 länder tätt följt av Gap och Zara.

Och fler kommer det bli..


Gallerian Fashion Awards

Tog en sväng förbi Gallerian i torsdags för att kika på Beckmans avgångsstudenter som tävlade om 20 000kr  för bästa modekoncept. Uppdraget var att tolka och designa varsin kollektion för varumärken som Minimarket, Whyred, H&M, Tiger, Indiska ,Topshop, Velour mfl.  Vinnaren Anders Berggrens koncept "Soft Power" för H&M vann under motiveringen: "För den modemässigt mest relevanta kollektionen och som dessutom visar på en väg framåt för varumärket".
- Jag försökte se H&M:s kunder framför mig och ville formge en kollektion för dem som kommer att handla på H&M i framtiden, sa Anders Berggren om sin kollektion. Även pris inom kategorin "bästa reklamkoncept"  gick till  Anton Östholm, Maria Fridman och Viktor Pryk för sin "Visningar i rusningstrafik". Passa på att kika förbi Gallerian innan den 21 nov.

 

HM + Japan


Foto:tokyo.parallellt.se

I och med lanseringen av Comme des Garcons kollektion idag så måste jag bara visa en bild från den senast öppnade butiken i Japan. Byggnaden ligger på samma gata som Christian Dior, Giorgio Armani and Chanel och är absolut fantastisk, med en fasad helt utan skyltfönster där tanken är att använda arkitekturen för att skapa ett stort uttryck i staden. Även butiken har en helt ny typ av inredning där väggarna utnyttjas maximalt för att skapa en luftig känsla. Helt klart ett måste om man har vägarna förbi Tokyo!


RSS 2.0