Har du koll?

"Hur känns det i magen när du går in och ser dig om i en butik för första gången? Och hur känns det i huvudet när du varit där i en halvtimma? Blir du sugen på att handla eller bara trött? Förstår du hur sortimentet hänger ihop eller är det bara prylar, prylar, prylar? Får du hjälp? Hittar du det du kom för? Och varför hänger inte butiken ihop med känslan man får i reklamen?"
-Kollo har koll.
Dom har hjälpt bland annat  ICA, Kapp Ahl, Expert och Systembolaget  med att utveckla sina butikskoncept och stärka varumärket.

image32
Bild: kollo.se

Lindex Shop Online

Igår hade Lindex premiär för sin nätbutik och lanserade samtidigt en ny hemsida dagen till ära. Lindex är först i Sverige med att erbjuda sina kunder att hämta ut sina beställda paket i närmaste butik om man vill. Smidigt och enkelt när man kan byta sina beställda varor där istället för att krångla med att skicka tillbaka paketet. På hemsidan har Lindex valt att lägga fokusen på att inspirera och hjälpa kunderna att välja samt mixa och matcha plagg. Modetips tillsammans med tydliga, bra bilder och beskrivningar av plaggen ska öka Lindex försäljning. Vi får se om detta är ännu ett smart drag av klädkejdan som försöker lyfta modekänslan genom Emma Wiklund som språkrör.


image31
Bild: lindex.se


Examensutställning

                        image23

Fullt upp med 2:ornas slututställning och nu är inbjudningskorten och hemsidan klara!  Hann även med en snabb mingling på Designs Vernissage igår. Mycket kul att se!

         
Bilder: marge


En till skål...

En härlig söndagutflykt på loppis. Gjorde fyra fina fynd. Ännu en skål till min samling. Ett par vackra salladsbestick i teak, en string-telefonhylla och en grön lurvig senapsgul matta. Allt för hela 170 kronor. Kommer nog bli en tur dit snart igen...

     
Bild: marge


Examens tider

Terminen börjar lida mot sitt slut och alla som stressat med sina examens jobb under våren får snart pusta ut och visa upp sina arbeten på skolornas examensutställningar. "Hemma hos HDK "är en utställning som visas i två lägenheter, en i gbg och en i sthlm. Design programmet i växjö har vernissage den 23 maj och Beckmans årliga examensutställning börjar imorgon 21 maj med modevisning på Berns. Skolan har fått sig ett vitt lyft dagen till ära.

image18
Bild: Beckmans.se

Vitt, gayporr och förvirring

Vad ska hända nu? Vad ska jag välja? Hur ska jag hantera den här första dagen? Vi väljer aldrig vår första dag, dagen då vi föds, eftersom någon annan väljer den åt oss. Redan från början påverkas våra beteendemönster av en rad olika faktorer: vilka vi är, vad vi blir..

Utställningen "This is the First Day of My Life" av Elmgreen & Dragset på Malmö Konsthall handlar om detta. Konstnärsduon spelar konsekvent med och mot utställningsrummet samtidigt som de ifrågasätter de arkitektoniska, sexuella och sociala mönstren med en kritik av det offentliga rummet. Som besökare möts man av en lång, tom vit vägg och en serie anonyma dörrar. Dags att välja. Vilken dörr väljer du? 

         
Foto: marge

love him

Fabio Novembre är en inspirationskälla som designar precis det han vill och går helt emot mode och trender. Kolla in hans galna butiksinredningar!


     

Ikea Family Colour Kit

Igår dumpade Ikea Family's sommarkatalog ner i min brevlåda. Och i den hittade jag en kul nyhet. Ikea har i samarbete med Akzo Nobel skapat en egen liten Ikea-färgsticka. Just nu får family medlemmar köpa den för bara 129.- plus att man får med en cd-rom där man själv kan blanda ihop färger på datorn på ett harmoniskt sätt. Så nu kan alla skapa sig ett fulländat Ikea-hem med ikeas färger.
Härligt eller förfärligt?

image9


 

Bild: Ikea Family

MOOOI

Den holländske fotografen Erwin Olaf har tagit snygga bilder till MOOOI's reklamkampanj där form leker med balans. Läckert!

                                                    
image3
                                       
image4

Oj oj då...

..så var min blogg född!

RSS 2.0